Zimní výcvikový kurz

Od 6. do 12. 3. 2022 se v obci Deštné v Orlických horách konal zimní výcvikový kurz, který byl s ohledem na potřeby dětí rozdělen na lyžařskou a turistickou část. Byli jsme ubytováni v penzionu Anička, který poskytoval ideální podmínky jako základna pro výcvik.

Všichni lyžaři využili vynikajících sněhových podmínek a absolvovali celkem 5denní výcvik, během něhož si zdokonalili své lyžařské dovednosti. Za velký úspěch lze považovat fakt, že i ti, kteří byli na lyžích poprvé, se v průběhu výcviku zařadili mezi soběstačné lyžaře. Turistická část skupiny taktéž využila skvělého počasí a hvězdicovými výlety do okolí Deštné poznala významná regionální místa.

Dětem byla také v rámci vzdělávacích cílů poskytnuta přednáška, vedená členem místní záchranné služby, obsahující důležité informace s cílem prevence rizikového chování na horách.

Děti kurz hodnotily velmi kladně, bylo jim krom pevně stanoveného výcviku poskytnuto také osobní volno, v němž se děti vzájemně poznávaly a hrály vybrané hry s cílem podpořit jejich soběstačnost a samostatnost. Za úspěch lze také označit fakt, že během celého kurzu nedošlo k žádnému vážnému zranění.

Za výcvikový kurz jeho vedoucí Skořepa, Dohnanský, Boučková a Prokopová