Sportovně relaxační týden na I. stupni

V týdnu od 6. 6. do 10. 6. 2022 proběhl na I. stupni SPORTOVNĚ RELAXAČNÍ TÝDEN. Třídy 1. C, 1. D a 3. C měly opravdu pestrý program. 

V pondělí byla naším tématem TURISTIKA, prohlédli jsme si planetárium, hvězdárnu, pozorovali oblohu a prošli si PLANETÁRNÍ STEZKU. U rybníku Datlík jsme pozorovali přírodu a zvířata, poslouchali hlasy ptáků a také splnili úkoly na CESTĚ ZA POKLADEM. 

V úterý jsme vyrazili na VÝLET a projeli se vlakem, což byl pro mnoho z nás velký zážitek. Navštívili jsme zámek ČASTOLOVICE, prohlédli si zámecké komnaty a také zvěřinec a přilehlý park. Třešničkou na dortu bylo setkání s dětmi z třídy 1. E a 2. D z ZŠL Rychnov n/K.

Ve středu jsme navštívili OBŘÍ AKVÁRIUM a prohlédli si největší sladkovodní akvárium v ČR, podvodní tunel a deštný prales.

Čtvrtek byl věnován návštěvě MUZEA, prohlédli si budovu, expozice a také komentovanou prohlídku na téma: CESTA DO PRAVĚKU. 

Pátečním tématem byl SPORT, zvládli jsme dětskou olympiádu a sportovní hry, soutěže a také vědomostní kvíz se sportovní tématikou. 

Velké poděkování na závěr patří: dětem – za bezva přístup k celému týdnu, rodičům – za skvělé svačinky a ochotu připravovat vše potřebné na každý den v týdnu a také RADĚ RODIČŮ PATRON za příspěvek na naše aktivity. Díky si zaslouží také paní učitelky, které se o nás v průběhu celého týdne vzorně staraly. 

Za kolektiv pedagogů zapsala Mgr. Petra Dvořáčková

 

 

Pondělí – PLANETÁRIUM NOVÝ HRADEC KRÁLOVÉ

Úterý – Zámek Častolovice

Středa – Obří akvárium
Čtvrtek – MUZEUM
Pátek – Sportovní soutěže

Zdroj obrázku: http://www.severni-morava.cz/akce-detska-lazenska-olympiada-59740/