Letní školní družina – pokračování

Ve středu 17. srpna 2022 jsme se vydali vlakem do nedalekého Kostelce nad Orlicí na výstavu Imaginárium bratří Formanů na Novém Zámku. Výstava byla plná kouzelných zákoutí, veselých detailů a překvapivých tvorů. Všem se nám moc líbila. Po obědě v zámeckém parku jsme zamířili k jezu na řece Orlici, kde jsme si příjemně chladili nohy v horkém odpoledni. 

Ve čtvrtek 18. srpna 2022 jsme pak vyjeli vlakem do Letohradu. Z důvoku velkého horka jsme změnili program a celý den jsme strávili aktivním pohybem v novém Fun parku Skipi. Na venkovním hřišti jsme nevydrželi dlouho, ale uvnitř byl příjemný klimatizovaný chládek  a tak jsme běhali, lezli, houpali se a skákali a pak znovu a pak ještě jednou. Před odjezdem vlaku zpět do Hradce jsme ještě stihli ochutnat výbornou letohradskou zmrzlinu. 

V pátek ráno 19. srpna 2022 jsme se vypravili od  školy pěšky do městských lesů. Procházeli jsme přes území Na Plachtě a povídali si o přírodě, pozorovali jsme hladinu rybníku Čestík a pak jsme si hráli na rytířském hradišti. Tam jsme v době oběda rozdělali ohýnek a opekli jsme si buřty, které jsme si koupili cestou v Lidlu. Po bezpečném uhašení ohně jsme pěšky kolem koní šli do Malšovic na bowling. Byla to zábava a také ta nejlepší tečka celého našeho družinového týdne. Už teď se těšíme na příští léto a další výlety 🙂