Jarní týden – 18. – 22. 3. 2024

V pondělí jsme vítali slunce – zdroj světla a tepla. Naučili jsme se písničku Jarní slunce a namalovali si sluníčka, která jsme umístili na okna. Všichni jsme se oblékli do žluté.

Úterý bylo s vůní medu. Ochutnávali jsme med na chlebu s máslem, povídali si o včelách a výrobě medu. Malovali jsme včely a přikusovali perníčky.

Ve středu jsme šli na vycházku do okolí školy. Pozorovali jsme jarní louku a včeličky při práci s opylováním květů. Vyráběli jsme květiny z barevného papíru, stříhali, lepili a vybarvovali obrázky.

Ve čtvrtek jsme měli bylinkový den. Vyráběli jsme zeleninový salát, poznávali bylinky, povídali jsme si o významu bylin pro zdraví člověka. Dívali jsme se do herbáře, ochutnávali bylinkové čaje, vyráběli jsme pažitkovou pomazánku a malovali byliny do sešitu.

V pátek proběhl Den vody – projektové vyučování. Povídali jsme si o vodě a jejím významu pro člověka a naši planetu. Malovali jsme si koloběh vody v přírodě a poznávali tři skupenství vody. Voda patří mezi nejdůležitější neživé přírodniny. Dělali jsme pokusy s vodou a připomněli si Světový Den vody.

 

B. Roháčková a M. Kolářová