DEN ZEMĚ

Den Země je každoroční celosvětová událost organizovaná 22. dubna a zaměřená na propagaci a podporu ochrany životního prostředí. Poprvé byl Den Země slaven v roce 1970, v současnosti probíhá každoročně ve více, než 193 zemích světa.

Je to svátek naší Země, planety, která jediná ze všech planet sluneční soustavy umožňuje existenci života – lidí, živočichů i rostlin. Dává nám vzduch, který dýcháme, vodu, kterou pijeme, jídlo, bez kterého bychom nemohli být, prostor, ve kterém žijeme a mnoho dalšího. A my lidé jsme si dlouhou dobu mysleli, že toto bohatství je jenom pro nás a že je nevyčerpatelné. Ale ono tomu tak není. Na naší matičce Zemi žije i přemnoho dalších živých tvorů a rostlin, kteří Zemi ke svému životu potřebují stejně tak nutně jako člověk.

Den Země je vhodnou příležitostí pro nás všechny, pedagogy i žáky, abychom se nad těmito věcmi zamysleli a třeba pro ZEMI něco dobrého udělali.

Dost povídání….jdeme k činům! 

V pondělí 22. dubna se všechny třídy 1. stupně vydaly do okolí školy a pustily se do uklízení. A i když to byly drobné věci, výsledky vidíme denně kolem sebe. 

A tak je ta každodenní cesta do školy o poznání veselejší. ZŠ NKS

 

 


Zdroj obrázku: https://www.radambuk.cz/22-4-den-zeme/