VÝLET DO MUZEA BETLÉMŮ

Ve středu 24. 11., přesně měsíc před Štědrým dnem, jsme se vydali s našimi prvňáčky do Třebechovického muzea betlémů.  
Dobrodružství pro nás začalo již cestou, kdy někteří zažili svou první jízdu vlakem. 
Při přesunu z nádraží do muzea nám učarovalo vánočně vyzdobené město společně s velkým vánočním stromem přímo na náměstí. 
V muzeu jsme měli možnost vidět betlémy vytvořené z různých materiálů – ze skla, z papíru, ze dřeva, z vosku, z keramiky nebo z kukuřičného šustí. 
Paní průvodkyně nám i představila staré tradice a zvyky, které se v předvánoční čas prováděly a my se tak naučili něco nového, co sami rádi spolu ve škole vyzkoušíme. 
Není se asi čemu divit, když řekneme, že pro všechny byl největším zážitkem Proboštův mechanický betlém, který jsme měli oživený vánočním příběhem spolu se zvukovými a světelnými efekty. 
Pro děti byly připravené i tematické interaktivní hry a samy si pak mohly zkusit rozpohybovat jeden z mechanických betlémů. Na rozloučenou jsme dostali papírový betlém, který si můžeme ve škole společně vytvořit. Děkujeme zaměstnancům muzea za úžasný zážitek, který pro nás připravili.

Věříme, že se výlet vydařil a příjemně nás naladil na vánoční atmosféru. Děti bychom rády pochválily za naprosto vzorné chování a budeme se těšit na další akce.