Světýlkový týden u prvňáčků

V týdnu od 31. října do 4. listopadu jsme ve škole prožili SVĚTÝLKOVÝ TÝDEN. Aktivity byly zaměřené především na původně keltský svátek – HALLOWEEN. 

CO JSME DĚLALI MY – PRVŃÁČCI? Tak pěkně od začátku….

V pondělí, přímo na svátek všech strašidel a duchů – HALLOWEEN – jsme přišli do třídy převlečení do všech možných kostýmů a masek. Byli mezi námi duchové, pan dýně, kostlivci, Spiderman, strašidelný klaun a plno dalších převleků. Nepřišli jsme s prázdnou – maminky nám připravily spoustu dobrůtek, napekli strašidelné dezerty a my měli pravou strašidelnou třídní párty. Moc jsme si to užili, zábava pokračovala dál i v odpoledním čase ve školní družině a od 16 hodin jsme někteří šli do tvořivé dílny dlabat dýně. Naše pondělí můžete vidět na fotografiích! 

V úterý jsme se první hodinu zúčastnili soutěže: O nejhezčí podzimní třídu. Prošli jsme všechny třídy v naší škole a vybrali (podle nás) tu nejhezčí. A že bylo na co koukat!

Zbytek týdne jsme na duchy a strašidla nezapomněli. Vždyť celá naše třída je halloweensky vyzdobená, a tak se na nás usmívali netopýři, duchové, strašidla, dýně. A i my jsme tvořili a vyrobili si ducha z ubrousků, namalovali si dýni a vše si ve třídě vyzdobili.

Dobří duchové byli dokonce i v českém jazyce, to když paní učitelka dala každému ducha s písmenem na bříšku a my vymýšleli na daná písmena slova, také jsme skládali slabiky, které byly napsané na dýních a v matematice se nám nevyhnulo halloweenské počítání. 

Viděli jsme také několik strašidelných pohádek a naučili se básničku o dýni.

Světýlkový týden byl dobrý nápad a těšíme se, až si ho za rok zase zopakujeme.

Prvňáčci z 1. C třídy a paní učitelka Petra Dvořáčková

 

 

Strašidelná třída

Výzdoba z dýní

Duchové a netopýři na našich lavicích

Strašidelné dobrůtky – maminky … moc děkujeme!

Halloweenská párty právě začíná!

Spousta dobrůtek, moc nám chutnalo.

Duchové a dýně – naše strašidelné tvoření

Odpolední kreativní dílna a dlabání dýní s rodiči

Zdroj obrázku: https://cz.depositphotos.com/126542660/stock-photo-halloween-glowing-pumpkins.html